ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ

Έχει γραφτεί πλέον όλα αυτά τα χρόνια τόσες φορές που καταντάει κουραστικό, το να γίνονται κατόπιν εορτής οι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών, δεν προσφέρει και πολλά. Ήδη το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σε περιοχές όπως η Κεραμωτή είναι πολύ μεγάλο, όπως κάθε χρονιά άλλωστε. Τώρα, ήρθε μια ανακοίνωση που κάνει λόγο για ψεκασμούς, ενω πλέον έχουν φτάσει ήδη στον Ιούλιο.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2022, και λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των επιπτώσεων που προκαλούν τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές όπως τα κουνούπια, θα πραγματοποιηθούν  ψεκασμοί υπέρμικρου όγκου (ULV) από αέρος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέστου (ενδεικτικά αναφέρονται οι περιοχές Ποντολίβαδου, Ερατεινού, Χρυσούπολης, Κεραμωτής), την Πέμπτη 07-07-2022 από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.

Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν (συνθήκες ανέμου, βροχοπτώσεων κλπ) έτσι ώστε να  διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων καθώς και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών. Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Πιστοποίησης (ΕΠΠΕ) του Έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να μην κυκλοφορούν πολίτες στις περιοχές ψεκασμού και να απομακρυνθούν τυχόν μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *