FEATUREDΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απολογισμός δράσεων του ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας

Μια ακόμη αγωνιστική χρονιά έφτασε στο τέλος της, με τις προαγωγικές εξετάσεις έγχρωμων ζωνών να ορίζουν την έναρξη του καλοκαιριού!

Κάνοντας τον απολογισμός μας και φέτος το πρόσημο είναι θετικό πάρα τις εξαιρετικά αρνητικές  συνθήκες που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε εξαιτίας της πανδημίας και που μας ανάγκασε να ακυρώσουμε πολλά από τα σχέδια μας.

Πιο συγκεκριμένα,  το φθινόπωρο και τον χειμώνα, τηρώντας ευλαβικά όλα τα μέτρα κατά του Κορωνοιού, καταφέραμε να συμμετέχουμε με πολύ κόπο αλλά και με πολύ πάθος σε δύο πρωταθλήματα. Το πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδας και το Πανελλήνιο Κύπελλο στα οποία καταφέραμε να αποσπάσουμε  πολλές διακρίσεις. Συμμετείχαμε με επιτυχία στις προαγωγικές εξετάσεις μαύρων ζωνών και Νταν, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο και στο προκριματικό πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδας ΕΤΑΒΕ.

Το καθιερωμένο μασκέ πάρτι του συλλόγου μας που πλέον έχει γίνει θεσμός  αλλά και η κοπή της πίτας δυστυχώς αναβλήθηκαν λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας. Στο ίδιο κλίμα των ακυρώσεων και οι προγραμματισμένες αγωνιστικές φιλικές συναντήσεις που στέρησαν από τα παιδιά κυρίως των μικρών ηλικιών την τόσο πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία. Στα μέσα της άνοιξης όπου τα μέτρα προστασίας περιορίστηκαν, αρχίσαμε σιγά  σιγά  να ξανά ζούμε στιγμές που θύμιζαν την “κανονικότητα” προηγούμενων ετών. Για πρώτη φορά μετά από δύο ολόκληρα χρόνια τα γήπεδα άρχισαν και πάλι να γεμίζουν! Αρχικά ξεκίνησαν οι φιλικοί αγώνες για παιδιά μικρών ηλικιών. Μια άκρως σημαντική επιτυχία για τον σύλλογο μας ήταν η  διοργάνωση του 14ου kids open Taekwondo Καβάλας. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες και να διοργανώσουμε μια άρτια αθλητική εκδήλωση στην όποια συμμετείχαν  περισσότεροι από 600 αθλητές από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης, συμμετείχαμε δυναμικά στο 2ο προκριματικό πρωτάθλημα της ΕΤΑΒΕ και σε δύο σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Κοζάνη. Το επιστέγασμα της προσπάθειας όλων των αθλητών του συλλόγου μας ήρθε στα τέλη του Ιουνίου με την απονομή των καινούργιων ζωνών. Ακόμη ο σύλλογος συμμετείχε με 5 αθλητές ,σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή πρωταθλήματα στο Νις της Σερβίας , με τη συμμετοχή περισσότερων από 2000 αθλητών κατακτώντας 3 μετάλλια.

Ακόμη με μεγάλη χαρά συμμετείχαμε εθελοντικά τόσο τα μέλη μας όσο και οι αθλητές σε διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας , στην λευκή νύχτα και στο  Blue City NIght Run,

Με ιδιαίτερη περηφάνια αλλά και συγκίνηση  καταφέραμε να διοργανώσουμε για δεύτερη φορά, μία μεγάλη γιορτή στο κάστρο της Καβάλας αφιερωμένη πρώτα στα παιδιά του συλλόγου μας αλλά και σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις των αθλητών. Άκρως τιμητική ήταν η παρουσία της Αργυρής Ολυμπιονίκη Ελισάβετ Μυστακίδου η οποία δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση μας. 

Είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να βραβευτούν οι αθλητές του συλλόγου μας που είναι μέλη της επίλεκτης ομάδας της Ένωσης Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος και ο προπονητής του συλλόγου από τον δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη Θεόδωρο.

Θα θέλαμε  να σας ενημερώσουμε ότι ο αθλητικός σύλλογος θα παραμείνει κλειστός τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβριο ελπίζοντας σε καλύτερες συνθήκες και έτοιμοι να θέσουμε νέους στόχους και όραμα για τους αθλητές μας! Ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια!

Καλό καλοκαίρι και καλή μας αντάμωση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *