ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι συνέλαβαν άτομο που κατασκόπευε στην Τουρκία για λογαριασμό της ΕΥΠ και του Γκιουλέν.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο άνδρας ονομάζεται Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα και είναι Έλληνας υπήκοος, συριακής καταγωγής. Ο γιος του διαμένει μαζί με την οικογένεια του μόνιμα στην Καβάλα.

Από τη μεριά της η Αθήνα, διαψεύδει ότι ο συγκεκριμένος είχε σχέση με τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, ενώ την υπόθεση παρακολουθεί στενά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία, διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν, επίσης, ότι ακολουθώντας τις εντολές της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), συγκέντρωνε πληροφορίες για τις τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα και τις μεταβίβαζε στις ελληνικές υπηρεσίες, ενώ ερευνούσε Σύρους στην Τουρκία, καθώς και επιχειρηματίες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ τονίζουν επιπλέον ότι κατασκόπευε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για επιχειρηματίες στην Τουρκία που στηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *