ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη στο εργοστάσιο λιπασμάτων Καβάλας, όταν έσκασε αντλία με οξύ και προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στον εργαζόμενο, ο οποίος και μεταφέρθηκε σε εντατική νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Στις παλιές και μισοσυντηρημένες εγκαταστάσεις εντοπίζει το πρόβλημα και την αιτία η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Σε ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα την εργοδοτική ασυδοσία που οδήγησε σήμερα έναν συνάδελφο μας να “χαροπαλεύει” στην εντατική νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Το ατύχημα είναι απότοκο των πεπαλαιωμένων και «μισοσυντηρημένων» εγκαταστάσεων που είχαν ως συνέπεια την έκρηξη αντλίας με καυστικά οξέα μπροστά στο συνάδελφο μας.

Τα τελευταία χρόνια, και μετά τις μεθοδεύσεις για την ομαδική απόλυση του έμπειρου τεχνικού δυναμικού, των μοναδικών εργαζόμενων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι συνθήκες εργασίας και λειτουργίας στις εγκαταστάσεις των Λιπασμάτων Καβάλας επιδεινώθηκαν με έντονο τον κίνδυνο ενός θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος.

Οι ευθύνες βρίσκονται στα χέρια της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των ελεγκτικών μηχανισμών που δεν έλαβαν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας με αποτέλεσμα τα πολλά μικρά εργατικά ατυχήματα του προηγούμενου διαστήματος να γίνονται προπομπός για αυτό που δυστυχώς βιώνει, σήμερα, ο σήμερα ο συνάδελφός μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *