Το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο στην Καβάλα 25 και 26 Ιουνίου

Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουνίου οι εργασίες του 4ου Φαρμακευτικού Συνεδρίου ΑΜΘ στο ξενοδοχείο Lucy, με ευθύνη των Φαρμακευτικών Συλλόγων Καβάλας, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών.

Τα κυριότερα θέματα του διήμερου συνεδρίου (25-26/6/2022) αφορούν τις προκλήσεις και τις προοπτικές του ελληνικού φαρμακείου, τον νέο τρόπο υποβολής και εκκαθάρισης συνταγών, τις συμπράξεις φαρμακείων και τις πρόσφατες ευρωπαϊκές προοπτικές και προκλήσεις στον χώρο του φαρμακείου, ο ρόλος του φαρμακοποιού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας την μετά-Covid εποχή, ο συμβουλευτικός ρόλος του φαρμακοποιού στον χειρισμό συχνών παθολογικών καταστάσεων του πεπτικού συστήματος και τα διατροφικά κενά στην καθημερινότητα των παιδιών και πώς μπορούν αυτά να καλυφθούν.

Τις εργασίες της πρώτης ημέρας του εν λόγω συνεδρίου παρακολούθησε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, επισημαίνοντας ότι “ο ρόλος του φαρμακοποιού στη κοινωνία είναι από τους πλέον σημαντικούς, δεδομένου ότι το σπουδαιότερο αγαθό μας, η Υγεία μας, βρίσκεται και στα δικά σας χέρια. Πέρα από την σωστή εκτέλεση ιατρικών συνταγών, δεν είναι λίγες οι φορές που καλείστε να υπερβείτε τα εσκαμμένα, διότι τα νοσοκομεία και τα ιατρεία τυχαίνει να είναι μακριά και ο κοντινότερος φαρμακοποιός της γειτονιάς και του χωριού δίνει τις πρώτες βοήθειες και συχνά προσφέρει υπηρεσίες παθολόγου, εντατικολόγου, χειρουργού ή νοσοκόμου.

Άλλωστε, η επαφή μας μαζί σας είναι συχνότερη από ό,τι με τους γιατρούς και γι’ αυτό οι συμβουλές σας μάς είναι χρήσιμες και απαραίτητες”.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, οι βουλευτές της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, ο περιφερειακός σύμβουλος, Αρχέλαος Γρανάς και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, Ειδικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστου Μέτιου. Ο ιστορικός ερευνητής, Κώστας Παπακοσμάς, αναφέρθηκε στη φαρμακευτική ιστορία της Καβάλας, καθώς και στην ιστορική διαδρομή της πόλης μέσα στο χρόνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.