Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ

Παράπονα του κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής εκφράζει ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Καβάλας Νίκος Δημόπουλος, αναφορικά με το ότι δεν υλοποιούνται συναντήσεις με αρμόδιους,, τις οποίες και τους υπόσχονται.

Μίλησε πιο συγκεκριμένα για την υπόσχεση του Περιφερειάρχη για συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε έχει πάει σε όλη την Ελλάδα και μόνο εδώ δεν ήρθε.

“Ζητήσαμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να γίνει μια ειδική συνεδρίαση για να θέσουμε τα θέματά μας και να ενημερώσουμε τους πάντες για να αντιληφθούν τα εξειδικευμένα προβλήματα που έχουμε και τι μπορεί να κάνουμε από δω και πέρα.

Σαν κτηνοτροφικός σύλλογος έχουμε ένα συντονιστικό όργανο που το λειτουργούμε και βάση αυτού μιλάμε με ενιαία φωνή και αυτό που ζητάμε δεν είναι παράλογο. Το να ενημερώσουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ότι πιο θεμιτό υπάρχει. Από κει και μετά οι υποσχέσεις που δίνει ο Περιφερειάρχης, ότι θα φέρει τον υπουργό, δεν γίνονται πράξη και εμείς πιέζουμε συνεχώς. Ήδη η ΚΑΠ είναι έτοιμη να κατατεθεί με τις αλλαγές που έχουν γίνει από την Ευρωπαική Ένωση με τις ανάλογες παρατηρήσεις . Χθές θα πρέπει να είχε έρθει ο υπουργός και να τον ενημερώσουμε.

Συνεχώς είμαστε σε επαφή με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη όλοι οι συνάδελφοι από τους άλλους συλλόγους. Πέρασαν όμως πέντε μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν λύνεται κανένα πρόβλημα και αυτό που βλέπουμε είναι πως προσπαθούν να καθυστερήσουν αυτή την συνάντηση , χωρίς να ξέρουμε τον λόγο.” αναφέρει.

Τονίζοντας πως “η οικονομική καταστροφή είναι πολύ κοντά μας , μειώθηκε το ζωικό κεφάλαιο, μειώθηκαν οι κτηνοτρόφοι” είπε πως πλέον αν δεν γίνουν οι συναντήσεις αυτές, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι μέσα σ αυτή την εβδομάδα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Αναφορικά δε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ξεκαθάρισε οτι “Κάποιοι από μας δεν έχουν πάρει καθόλου χρήματα, ούτε από την ΑΑΔΕ ούτε από τον ΟΠΕΚΕΠΑ, διότι δεν υπήρξε συντονισμός για την τελευταία πληρωμή των ζωοτροφών”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *