ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Θ. ΔΡΙΤΣΑ

Η έναρξη του συνεδρίου της ΠΟΕΣ στην Καβάλα, παρουσία του πρωην Υπουργού Θοδωρή Δριτσα, πραγματοποιήθηκε το πρωι του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Galaxy.

Στο συνέδριο μίλησε και η βουλεύτρια Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου η οποία είπε ότι: “η Ομοσπονδία σας και οι κατά τόπους Ενώσεις έχουν καταφέρει να στρέψουν τη συζήτηση σε θέμα που άπτονται της καθημερινότητας των στρατιωτικών μας, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν τα οικονομικά, επαγγελματικά, ασφαλιστικά, εργασιακά προβλήματα που προκύπτουν.

Η προσπάθειά σας αυτή έχει αγκαλιαστεί από τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας. Άλλωστε, όπως σημειώνετε στο καταστατικό σας, ένας από τους σκοπούς της Ομοσπονδίας σας είναι η «διαφύλαξη και προαγωγή των δημοκρατικών θεσμών της χώρας, μέσω της αναβάθμισης της λειτουργίας, του εκδημοκρατισμού και εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπρόσθετα, θα ήθελα να συγχαρώ την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με το ΔΣ της οποίας έχω αναπτύξει άριστη σχέση, καθώς καταφέρνει και με άρτια τεκμηριωμένο λόγο να αναδείξει τα προβλήματά σας και να δώσει και σε μένα τη δυνατότητα να καταθέτω κοινοβουλευτικό έλεγχο στο αρμόδιο Υπουργείο.

Οι μέρες που διανύουμε είναι ιδιαίτερες, λόγω της τουρκικής προκλητικότητας. Όμως, σε καμία περίπτωση αυτή η ένταση δεν δικαιολογεί την στοχοποίηση από μεριάς του συντοπίτη μας Υπουργού των ανθρώπων των ενόπλων δυνάμεων. Δεν βοηθούν τα αυθαίρετα συμπεράσματα, οι αοριστίες, οι κατηγορίες από τον πολιτικό προϊστάμενο των ενόπλων δυνάμεων.

Θέλω να είμαι σαφής: οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα γίνουν ο αποδιοπομπαίος τράγος! Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, οι επικλήσεις των Ελβετικών Τυριών και άλλων εδεσμάτων δεν προωθεί την ενότητα, αλλά παράγει ένα αχρείαστο διχαστικό κλίμα, χρησιμοποιώντας εσάς, τους ανθρώπους που δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν τη δημοκρατίας μας, το δίκαιο και τον άνθρωπο.

Με αυτές τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στις διεργασίες του συνεδρίου σας.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.