ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΟΝΗΣ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΠΑΛΗΟΥ
Συνολικά πέντε βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης του Παληού συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης εξηγόντας γιατί το Παληό, έμεινε για δύο ημέρες χωρίς νερό.
Την πρώτη φορά ο αγωγός έσπασε στο ύψος του Μπάτη . “Πήγαν οι υπάλληλοι , επισκεύασαν την βλάβη , υδροδότησαν κανονικά το δίκτυο και όλα πήγαιναν καλά, όμως ο αγωγός έσπασε και πάλι. Ήταν μια βλάβη πολύ δύσκολη γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε που ακριβώς είναι , γιατί ο χώρος εκεί είναι μπαζωμένος . Στις 2 τα χαράματα βρήκαμε που είναι η βλάβη και την επισκευάσαμε και στις 6.30 το πρωί δώσαμε νερό, όμως στις 8 η ώρα ξαναέσπασε σε άλλο σημείο στην ίδια περιοχή που είναι δυσπρόσιτη. Την επισκευάσαμε και πάλι και ξαναέσπασε το δίκτυο σε άλλο σημείο αυτή την φορά.
Τελικά αλλάξαμε όλο το κομμάτι γύρω στα 12 μέτρα . Ήρθαν όλα τα συνεργεία εκεί, όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν γιατί μας έπιασε η βροχή. Ευτυχώς όμως μας άφησε ένα διάστημα καθαρού καιρού μιας ώρας και μπορέσαμε και ολοκληρώσαμε την παρέμβαση. Δώσαμε νερό από το βράδυ κανονικά και γύρω στις 00.25 άρχισε να υδροδοτείται το Παληό. Συνεχίζει να τραβάει πολύ νερό, γύρω στα 95 κυβικά την ώρα , οπότε σιγά – σιγά πρεσάρει το δίκτυο και παίρνουν νερό όλοι οι κάτοικοι.” είπε ο κ. Χρόνης για να επισημάνει παράλληλα ότι “Δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορούμε να προβλέψουμε . Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε όλο το δίκτυο. Έχουμε προβλέψει μέσα στον αστικό ιστό , στα όρια της πόλης, στα όρια του Παληού, να αλλάξουμε το δίκτυο. Τώρα κάνουμε μια μελέτη για να αλλάξουμε και το υπόλοιπο δίκτυο από την αρχή της ΜΟΜΑ μέχρι και το Παληό. Η όδευση είναι πάνω από τα βουνά και η λύση που συζητάμε είναι να πάει δίπλα από τον δρόμο. Το δίκτυο κατασκευάστηκε το 1970 και είναι φτιαγμένο από αμιαντοσωλήνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του εκτός αυτού που είναι μέσα στην πόλη από pvc.”
Επίσης τόνισε ότι θα πρέπει να προβλεθεί το ότι τα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί ο πληθυσμός του Παληού οπότε τα επόμενα πενήντα χρόνια θα έχουν οι κάτοικοι εκεί νερό που θα τους επαρκεί. “Γι αυτό ψάχνουμε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για να εντάξουμε το έργο σε πρόγραμμα για να γίνει ένα καινούργιο δίκτυο. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πάνω από τις βλάβες. Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ δεν σταμάτησαν μέρα νύχτα να δουλεύουν.” είπε.