FEATUREDΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΣΜΠΟΤΗΣ: ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου και εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού, Χρήστος Μποσμπότης δήλωσε οτι υπάρχει ετοιμότητα σε ότι αφορά την μεγάλη αθλητική πανελλήνια διοργάνωση στις 2 Ιουλίου με 700 αθλητές και 2000 συνοδούς. Να θυμίσουμε σχετικά οτι στις 1 και 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Ελευθερούπολη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ16 ΣΕΓΑΣ.

Όπως υπογράμμισε, το σημαντικό στην φετινή διοργάνωση τα μεγάλα σωματεία ενώ κατατάσσονται σε ένα από τους δύο ομίλους των Αθηνών , φέτος ζήτησαν από τον ΣΕΓΑΣ να έρθουν και να αγωνιστούν στην Ελευθερούπολη. “Βλέπουμε ότι οι φίλοι μας από την Λήμνο εξυπηρετούνται καλύτερα στον Νομό Καβάλας και αυτό ας το λάβουν υπ όψιν τους όλοι οι τοπικοί φορείς του Νομού μας. Μόνοι τους οι Λημνιοί, απαίτησαν φέτος να αγωνιστούν εδώ γιατί έχουν πιο εύκολη μετακίνηση προς στον δικό μας τόπο. Αυτή η έλευση όμως έχει περισσότερες προεκτάσεις όπως την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας . Υπολογίζουμε ότι θα έρθουν από την Λήμνο 50-60 αθλητές μαζί με τους γονείς τους . Το σύνολο των αθλητών που θα αγωνιστούν θα είναι περίπου 2000 άτομα μαζί με τους γονείς τους, που θα μετακινηθούν από την βόρεια Ελλάδα προς την Ελευθερούπολη. Βέβαια αντιμετωπίζουμε το «γλυκό βάσανο» της φιλοξενίας και προσπαθούμε να βρούμε χώρους για του που θα φιλοξενήσουμε όλο αυτό τον κόσμο , που θα έρθουν στην καρδιά του καλοκαιριού. Δυσκολευτήκαμε βέβαια για να βρούμε ξενοδοχεία και για τους επισήμους που θα μας τιμήσουμε με την παρουσία τους, όπως είναι ο Κώστας ο Γκατσιούδης , καθώς και άλλοι . Και γι αυτούς ακόμα θα έχουμε δυσκολίες στην εύρεση δωματίων αν και τρέξαμε το θέμα έγκαιρα. Ελπίζουμε πως θα τους εξυπηρετήσουμε με τα ξενοδοχεία της Ηρακλείτσας και την Περάμου. Οι αγώνες μας θα γίνουν σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο περιβάλλον.” είπε.

Ανάμεσα στα άλλα ο κ. Μποσμπότης αναφέρθηκε στις προόδους που γίνονται σε ότι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού της Ελευθερούπολης και θέλουμε τον ΓΣΕ στην Α Εθνική κατηγορία

Επεσήμανε σχετικά ότι το Κλειστό της Ελευθερούπολης είναι πολύ μικρό για να φιλοξενήσει τους αθλητές του ΓΣΕ που έχασε φέτος στις λεπτομέρειες για την άνοδο στην basket league, τονίζοντας πάντως παράλληλα οτι αυτό το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα σε λίγο καιρό. “Αγωνία μας είναι να προλάβουμε να προχωρήσουμε αυτή την ενεργειακή αναβάθμιση που έχουμε προγραμματίσει , ύψους 1.800.000 ευρώ με ένα γενναίο lifting του γηπέδου και επέκταση των κερκίδων του. Υπάρχουν κάποια προβλήματα προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς που φαίνεται να λύνονται κα τελειώνουν και σιγά- σιγά προχωράμε στην δημοπράτηση του έργου . Ας ελπίσουμε πως τα εγκαίνια του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου του ΓΣΕ θα συνδυαστούν με την άνοδο του στην Α Εθνική. Ήδη από τώρα ξεκινούν οι διαδικασίες θέλοντας να διεκδικήσουν αυτό το όνειρο κλείνοντας τους παίκτες, όπως τον Σταύρο τον Τουδιαράλη του οποίου ανανεώθηκε η σύμβαση . Πρόθεση όλων είναι να ανέβει ο ΓΣΕ στην Α Εθνική και πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *