ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ: Δεν αντέχουμε άλλο την αύξηση των καυσίμων

Δεν αντέχουμε άλλο την αύξηση των καυσίμων, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, ο οποιος μίλησε γενικότερα για τα προβλήματα του ταμείου αλλά και το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Περιγιάλι με ένα λεωφορείο από την Χρυσούπολη.

Αναφορικά με το θέμα της ακρίβειας στα καύσιμα είπε πως “Είμαστε ο μόνος κλάδος που απορροφά όλα τα έξοδα και το εισιτήριο παραμένει στις ίδιες τιμές. Δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα να αυξήσουμε τα εισιτήρια και επιβαρυνόμαστε όλα τα έξοδα. Γι αυτό περιμένουμε την αύξηση της κίνησης, για να μειώσουμε τις ζημιές και όχι να κερδίσουμε κάτι παραπάνω. Η κατάσταση σε μας είναι πολύ δύσκολη γιατί δεν μπορούμε να αυξήσουμε τις τιμές από μόνοι μας, όπως οι άλλοι επαγγελματίες.”

Συνεχίζοντας ανέφερε πως “Ξεκινάει η τουριστική περίοδος και φέτος θα έχουμε ένα θετικό πρόσημο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που η οικονομική κατάσταση έφτασε στο χείλος της καταστροφής το ταμείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Όπως είπε ο κ Πανταζής από το σαββατοκύριακο που πέρασε έχουμε ήδη αυξήσει τα δρομολόγια, μπαίνοντας σε ρυθμούς καλοκαιρινούς. Είδαμε αυξημένη κίνηση σε προορισμούς δημοφιλείς ,όπως είναι οι Αμμόλοφοι. Εκεί έχουν ξεκινήσει κανονικά και έχουμε καθημερινά δρομολόγια κάθε δύο ώρες, και τα Σαββατοκύριακα ανα μία ώρα. Στα δρομολόγια για Θεσσαλονίκη δεν έχουμε κάνει ακόμα αλλαγές, γιατί περιμένουμε να τελειώσουν τα σχολεία και οι εξετάσεις των φοιτητών.

Τα πράγματα γίνονται πιο απλά γιατί καταργούνται και οι μάσκες στα υπεραστικά λεωφορεία, αλλά όποιος θέλει την φοράει για να νοιώθει ασφαλής. Περιμένουμε ένα καλό καλοκαίρι για να μειώσουμε την χασούρα δύο χρόνων. Περιμένουμε να φανεί όλο αυτό και την πράξη.”

Πρόσθεσε επίσης ότι “στην Θάσο επίσης έχουμε μεγάλη κίνηση και αναμένουμε περισσότερη αφού τα μηνύματα είναι θετικά. Και εκεί βέβαια αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα Ένα βασικό πρόβλημα είναι με τα δρομολόγια των φέρρυ μπόουτ γιατί θέλουμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο. Όταν το φέρρυ μπόουτ κάνει μιάμιση ώρα ή και δύο να φτάσει στον Πρίνο, δεν είναι δυνατόν να το παρακολουθήσουμε και βγαίνουμε έξω απ το πρόγραμμά μας. Ο κόσμος διαμαρτύρεται , όμως εμείς τα δρομολόγια μας τα έχουμε υπολογίσει σύμφωνα με τις πλεύσεις. Όταν όμως ένα συγκεκριμένο φέρρυ δημιουργεί αυτό το πρόβλημα καταλαβαίνει ο καθένας πως δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το κοινό. Με το ίδιο φέρρυ υπάρχουν προβλήματα και στην Καβάλα , όχι μόνο στην Θάσο.”

Τέλος, αναφορικά με το πρόσφατο περιστατικό είπε πως από κάποιο βραχυκύκλωμα της μηχανής προέκυψε η ανάφλεξη και ευτυχώς ο οδηγός έγκαιρα αντιλήφθηκε τι συμβαίνει , σταμάτησε και με τον πυροσβεστήρα πρόλαβε τα χειρότερα. Δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Π.Υ αν και ήρθε προληπτικά. Το λεωφορείο είχε ευτυχώς μόνο μικρές ζημιές και κυρίως δεν κινδύνεψε κανένας επιβάτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *