ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Καβάλας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης. Αρχικά μίλησε για το ζήτημα της ακτής της Καλαμίτσας και την άδεια που πρέπει να πάρει για την ιδιοκτησία του χώρου. Εϊπε σχετικά ότι θα ξαναφέρουν το θέμα στην Οικονομική επιτροπή και θα εξεταστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς “για το οποίο ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.” όπως χαρακτηριστικά είπε για να προσθέσει πως επιδίωξη του είναι η Καλαμίτσα να ευπρεπιστεί. Για την λαϊκή αγορά της Καλαμίτσας δήλωσε: “Έχει βρεθεί η νομική φόρμουλα για να λειτουργήσει ως έχει η λαική αγορά της Καλαμίτσας. Παράλληλες αγορές που δημιουργήθηκαν λόγω κορoνοϊού πλέον καταργούνται. Όμως όλοι είδαμε πόσο χρήσιμες είναι για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές. Βρέθηκε μια νομική φόρμουλα που την επεξεργάζονται οι δικηγόροι του Δήμου, ώστε να μπορέσουμε να την κρατήσουμε και θα την ονομάζουμε «μάρκετ παραγωγών” .

Για μια άλλη λαϊκή αγορά, αυτή των Κρηνίδων είπε ότι μέσα στην εβδομάδα αυτή θα γίνει διαβούλευση για το ζήτημα “και θα συζητήσουμε τις αντιρρήσεις του κόσμου για το σημείο που πρέπει να γίνεται η λαική και θα πρέπει να επιλύσουμε το θέμα για να έχουμε την καλύτερη λύση για να ικανοποιηθούν οι περισσότεροι.”

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην περιοχή της Νεάπολης θα πάρει νέα μορφή και θα λειτουργήσει μετά από σχετική άδεια νόμιμα το αναψυκτήριο, διότι το πάρκο ήταν για πολύ καιρό ανενεργό . “Όταν βρέθηκε ο μισθωτής είχαμε προβλήματα με την γραφειοκρατία για το αν είναι μέσα στο σχέδιο πόλης. Στείλαμε το θέμα στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης και εντός των ημερών θα τελειώσει το θέμα . Αυτός που έχει μισθώσει το αναψυκτήριο θα πάρει την άδεια και θα το λειτουργήσει. Γίνονται πολλές εργασίες μέσα στο πάρκο για να έχουμε ένα πολύ όμορφο χώρο ξεκούρασης και εκμάθησης της οδηγικής συμπεριφοράς . Εκεί θα γίνει και ένα γήπεδο 5χ5 σε δεύτερη φάση.” εξήγησε

Ο δήμαρχος Καβάλας μίλησε και για την πιάτσα των ταξί στο κέντρο λέγοντας πως έτσι όπως θα διαμορφωθεί η πλατεία Καπνεργάτη θα δημιουργηθεί ένα Π στην είσοδο των δύο οδών Αβέρωφ και Κασσάνδρου . Στην συνέχεια όμως τα πράγματα άλλαξαν και όπως είπε ο Δήμαρχος, στην τελευταία συζήτηση ειπώθηκε πως η πιάτσα των ταξί θα πάει από το Ροδίνι και θα φτάνει μέχρι πιο κάτω από την στάση του λεωφορείου. Αυτό θα αποτυπωθεί σε ένα σχέδιο, θα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο για να τελειώσει και αυτή η υπόθεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.