ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΟΥΜΤΣΑΚΗΣ: ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και υπεύθυνος για τις λαϊκές αγορές Απόστολος Μουμτσάκης, αναφέρθηκε σε προσπάθειες που έγιναν μέσω του υπουργού κ Αναγνωστόπουλου “μήπως και μπορέσουμε να δώσουμε παράταση λειτουργίας της λαικής αυτής.” Πρόσεσε όμως ότι “πολλοί Δήμοι ζητάνε το ίδιο πράγμα και αυτό θα εξαρτηθεί , ανάλογα με την πληθώρα των Δήμων. Δυστυχώς δεν μας έδωσε πολλές ελπίδες “.

Στάθηκε βέβαια στο ότι αυτή την εβδομάδα η δεύτερη λαική αγορά θα λειτουργήσει αλλά σε ένα διαφορετικό χώρο λόγω αθλητικών γεγονότων επισημαίνοντας ότι η λαική της Καλαμίτσας , δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας, αφού οι αποστάσεις στην κεντρική λαική έπρεπε να είναι μεγαλύτερες. ΌΠως διευκρίνισε δεν χωρούσαν όλοι οι πάγκοι, επομένως πολλοί από αυτούς έπρεπε να μεταφερθούν στην Καλαμίτσα. Μεταφέρθηκαν λοιπόν πάνω από 30 πάγκοι και στην αρχή δημιουργήθηκαν προβλήματα από πολλούς παραγωγούς, γιατί πίστευαν ότι δεν θα είχαν δουλειά. “Τα πράγματα όμως ήταν εντελώς διαφορετικά. Κατά την διάρκεια διαπίστωσαν ότι βγαίνει ένα πολύ καλό μεροκάματο και απ την άλλη πλευρά αυτό βοηθούσε και τον Δήμο, αφού οι κάτοικοι της περιοχής δεν μετακινούνταν στο κέντρο της πόλης, το Σάββατο. Οπότε φτάσαμε στο ακριβώς αντίθετο σημείο και όλοι δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω. Όμως η πανδημία έχει λήξει, έτσι με απόφαση του υπουργού όλες οι παράλληλες λαικές καταργούνται , μέσα σ αυτές και της Καλαμίτσας.”

Επίσης εξήγησε ότι είναι σημαντικό το με ποιο τρόπο θα κατοχυρωθεί νόμιμα η λαϊκή και πότε θα μπορεί αυτή να γίνεται. “Αν δηλαδή θα υπάρχει ίδια μέρα και ώρα που γίνεται η κεντρική, εκτός κι αν δημιουργήσουμε ένα καινούργιο κανονισμό με διαφορετική μέρα λειτουργίας , πιθανά την Πέμπτη. Υπάρχει θέληση από τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά θα πρέπει να είμαστε νομικά καλυμμένοι”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.