ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΑΚΤΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑΣ: “”Η κ. Ιωσηφίδου μπορεί να λέει ότι θέλει”

“Η κ. Ιωσηφίδου μπορεί να λέει ότι θέλει , έρχονται οι εκλογές και διεκδικεί την αρχηγία μας παράταξης οπότε την καταλαβαίνω και την συμπονώ” τόνισε με νόημα σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης, απαντώντας σε ανακοίνωση της πρώην αντιδημάρχου Αναστασίας Ιωσηφίδου σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά την ακτή της Καλαμίτσας.

Ο κ. Μουριάδης ξεκαθάρισε ότι φέτος οι πολίτες δεν θα δούν τον χώρο πολύ παρατημένο, ούτε στη κατάσταση που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. “Θα τελειώσουν οι διαδικασίες της παραχώρησης, εκτός αν η Αποκεντρωμένη δεν δέχεται τους νόμους του κράτους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.’ ανέφερε και πρόσθεσε πως στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής όμως δεν υπήρχαν ξεκάθαρα τα στρέμματα, “οπότε θα επανέρθουμε για να γίνουν διορθώσεις για να μπορέσουν να γίνουν οι μελέτες. Εμείς θα ακολουθήσουμε την διαδικασία.”

Συνεχίζοντας τον σχολιασμό του αναφορικά με τα όσα δήλωσε η κ. Ιωσηφίδου είπε ότι ένας πολίτης που ακούει διάφορα πράγματα, πρέπει να καταλάβει γιατί στην Ελλάδα όταν πλησιάζουν οι εκλογές, υπάρχει αυτό το αλαλούμ , πέρα από την λογική. Αναρωτήθηκε: “Τι έκανε τόσα χρόνια η κ Ιωσηφίδου; Γιατί δεν παίρνανε τα μισθώματα από την ΕΤΑΔ , τα μαγαζιά αφού ήταν του Δήμου Καβάλας και είχε παρατηθεί όλη η ακτή; Η κ Ιωσηφίδου λέει πως ήταν αντισυνταγματική η απόφαση που πήραμε και ότι δεν έπρεπε να την πάρει η Οικονομική επιτροπή. Η Καλαμίτσα πρέπει να περάσει στον Δήμο και να μπορεί να αξιοποιηθεί όπως πρέπει.”

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Μουριάδη η κ Ιωσηφίδου έκανε την προσφυγή μέσα από κάποια επιχειρήματα. Το ένα ήταν ότι υπάρχει αντισυνταγματικότητα στο να πάρει την απόφαση η Οικονομική Επιτροπή προτείνοντας να την πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης ότι δεν έχει γραφτεί στον προϋπολογισμό και άρα δεν μπορεί να γίνει δεκτό ενω υπάρχει και “αστάθεια” για το ότι δεν προσδιορίζονται τα τετραγωνικά της έκτασης που παραχωρούνται στον Δήμο και ακόμη ότι στο Κτηματολόγιο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου. Επεσήμανε πως από την Αποκεντρωμένη απορρίφθηκαν τα δύο πρώτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *