ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντονιστής διευθυντής των εμπορικών δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ: “Μια επένδυση που θα δημιουργήσει ενεργειακές υποδομές μακράς πνοής”

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τους τελευταίους μήνες, περνάμε μια ενεργειακή κρίση που ανέβασε τις τιμές για το σύνολο των ενεργειακών προϊόντων. Η δική μας θέση είναι ότι ξεκινήσαμε ένα έργο σε όλη την Ελλάδα, σε 7 Περιφέρειες, με μια μακρά πνοή.”. Αυτό ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις του ο συντονιστής διευθυντής των εμπορικών δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ  Δημήτρης Αυλωνίτης, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Καβάλα μαζί με κλιμάκιο της ΔΕΔΑ και με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων της Καβάλας.

Ο κ. Αυλωνίτης έκανε λόγο  για μια επένδυση που θα δημιουργήσει ενεργειακές υποδομές μακράς πνοής προσθέτοντας πως “Σ αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι η τρέχουσα συγκυρία για τις τιμές, είναι παροδική. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την τροφοδοσία της χώρας μας με φυσικό αέριο . Τους τελευταίους δύο μήνες έχει αποκατασταθεί η σχέση της τιμής του φυσικού αερίου με το πετρέλαιο. Το φυσικό αέριο είναι φθηνότερο του πετρελαίου και θεωρούμε πως θα είναι μια ανταγωνιστική επιλογή για όλους τους καταναλωτές.”

Επεσήμανε παράλληλα ότι όσοι πάνε στην ΔΕΔΑ και κάνουν τις αιτήσεις τους , θα εξασφαλίσουν 100% έκπτωση , στα τέλη σύνδεσης. Η προσφορά είναι για το έργο 160 χιλιόμετρα δικτύου και στην αρχική φάση 700 συνδέσεις. Τόνισε δε ότι επειδήτο έργο συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ, μέσω ΕΣΠΑ θα δωθεί αυτή την έκπτωση. “Το κόστος δε κυμαίνεται μεταξύ 1000- 1500 ευρώ ανάλογα με τον τύπο της σύνδεσης. Η τιμή σε σχέση με το πετρέλαιο κυμαίνεται μεταξύ 10-15% φθηνότερο υπο κανονικές συνθήκες που πιστεύουμε ότι το τέλος του 2022 θα επανέλθουν. Το φυσικό αέριο είναι 30% φθηνότερο από το πετρέλαιο. Ας μη χάσει κανείς αυτή την προσφορά. Το ενδιαφέρον των καβαλιωτών έχει ξεπεράσει τον αριθμό των συμβάσεων που μπορούμε να καλύψουμε σε πρώτη φάση, άρα ο κόσμος θα πρέπει να βιαστεί να κάνει τις συνδέσεις του.” είπε.

Αναφορικά με κάποια ενημερωτικά στοιχεία δήλωσε ότι οι συνδέσεις θα ολοκληρώνονται σε τετράμηνα. “Στο πρώτο τετράμηνο θα γίνει ο κεντρικός δακτύλιος του δικτύου για να καλύψουμε μεγαλύτερη έκταση της πόλης και στην συνέχεια ανάλογα με το πού θα καταγραφεί η ζήτηση θα κατευθύνουμε και το δίκτυο. Ακόμα και αν ένας πολίτης δεν βλέπει το ακίνητό του να βρίσκεται στην πρώτη φάση των εργασιών που έχουν ανακοινωθεί θα πρέπει να κάνει την κίνηση ενδιαφέροντος και θα προσαρμόσουμε στην συνέχεια θα κάνουμε τις κινήσεις μας για να απλωθεί το δίκτυο σε όλη την πόλη.” δήλωσε.

Βέβαια στάθηκε και στο γεγονός ότι σημειώνονται κάποιες καθυστερήσεις με την εύρεση αρχαίων από το σημείο του Περιγιαλίου που περνάει το δίκτυο και τέτοια ζητήματα όπως αυτό που καταγράφηκε στην οδό Κολοκοτρώνη όπου υπήρχε μια συνεργασία με την Αρχαιολογία για να αξιολογηθούν κάποια ευρήματα που αποκαλύφθηκαν κατά τις εκσκαφές, τα οποία όπως τόνισε πρέπει να τα αντιμετωπίζουν με σεβασμό. “Παρ όλ αυτά έχουμε την ευελιξία για να προσαρμόσουμε τον σχεδιασμό σε τέτοια ζητήματα . Σίγουρα δεν έχουν δημιουργήσει πολλές καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών μας. Το έργο ξεκίνησε στα τέλη του 2021 και θέλαμε το πρώτο τετράμηνο να αφιερωθεί στην σύνδεση της π όλης με το εθνικό σύστημα φυσικού αερίου, γιατί η Καβάλα δεν ήταν συνδεδεμένη με τους κεντρικούς αγωγούς που μεταφέρουν το φυσικό αέριο στην χώρα μας. Αυτό φυσικά απαιτούσε μια σειρά εργασιών που ήταν επικεντρωμένες εκτός του αστικού ιστού από το Χαλκερό και είμαστε πια ένα βήμα από τη πόλη για να έρθει τα αέριο στον αστικό ιστό. Είμαστε εντός σχεδιασμού και θέλαμε αρχές του 2022 να κάνουμε τις συνδέσεις. Επομένως αυτό μπορούμε να το πετύχουμε. Φυσικά απαιτείται από τον αγοραστή να κάνει κάποιες εργασίες στο λεβητοστάσιο του γι αυτό καλούμε τους πολίτες να κάνουν αίτηση από τώρα .” σημείωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *