ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έναρξη των δημιουργικών μαθημάτων του Κavala Crea Center

Με το πρώτο μάθημα φωτογραφίας από τον καταξιωμένο φωτογράφο, Γιώργο Μυτιληνό, με τίτλο «Η Καβάλα στο πέρασμα του χρόνου μέσα από τον φακό και την καλλιτεχνική διαδρομή του Γ. Μυτιληνού», παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης 18 Μαΐου 2022, στη Μεγάλη Λέσχη, τα δημιουργικά μαθήματα του Κavala Crea Center, στο πλαίσιο του έργου BSB 757 Crea Centers του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Black Sea Basin 2014-2020.
Οι ιστορικές πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκαν από τον Γιώργο Μυτιληνό, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, φωτίζουν την πλούσια καλλιτεχνική του διαδρομή και θεωρούνται πολύτιμα στοιχεία όχι μόνο για τον απλό πολίτη, αλλά και για τον ιστορικό και τον λαογράφο του μέλλοντος.
 Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στις οποίες έχουν πρόσβαση και οι ξένοι εταίροι μας από τους Δήμους Cekmekoy (Τουρκία), Κωνστάντζας (Ρουμανία) και Byala (Βουλγαρία), καθώς και τα μέλη του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας της Ουκρανίας, τα οποία θα το παρακολουθήσουν διαδικτυακά, θα συνεχιστούν με την ομιλία της Αναπ. Καθ. Velika Ivkovska, του Διεθνούς Βαλκανικού Πανεπιστημίου των Σκοπίων, με τίτλο “Η αρχιτεκτονική και το πολεοδομικό τοπίο της Καβάλας μέσα από την ματιά του ταξιδιώτη και των αρχειακών καταγραφών” που εξετάζει την αστική ανάπτυξη της Καβάλας και την αρχιτεκτονική της κατά την οθωμανική εποχή, καλύπτοντας σχεδόν πέντε αιώνες οθωμανικής κυριαρχίας, από το 1478 έως το 1909.
 ️Η εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *