8ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καβάλας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και την Δημοτική Βιβλιοθήκη, διοργανώνει για 8η φορά τον Διαγωνισμό Ορθογραφίας, μεταξύ των μαθητών της Πέμπτης και της Έκτης Δημοτικού.
Ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας πέρα από τα προφανή οφέλη του, έχει καθιερωθεί στην τοπική κοινωνία και τα παιδιά τον περιμένουν με ανυπομονησία.
Την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 11.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας θα πραγματοποιηθεί ο ημιτελικός γύρος μεταξύ παιδιών της Ε και Στ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Καβάλας,
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώρα 19.00 θα διεξαχθεί ο τελικός μεταξύ των 30 καλύτερων ορθογράφων του πρωινού γύρου, για να αναδειχθούν οι 3 πρώτοι οι οποίοι και θα βραβευθούν.
Παρακαλούμε θερμά να ενημερώσετε τους μαθητές σας και μέχρι την Παρασκευή 20 Μαΐου να μας στείλετε τα ονόματα των μαθητών που επιθυμούν να λάβουν μέρος, στο:
E- mail: enosi.goneon.kavalas@gmail.com
Η κατάσταση να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και την τάξη που φοιτά το κάθε παιδί.
Να σημειώσουμε ότι η προσέλευση των παιδιών στο χώρο του Διαγωνισμού γίνεται με ευθύνη των γονέων τους.
Οδηγίες για τον Διαγωνισμό Ορθογραφίας:
Ο Διαγωνισμός με όνομα «Μάχες Λέξεων», που αγαπήθηκε από τα παιδιά, θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
Το πρωί της Κυριακής οι μαθητές θα κληθούν να γράψουν 20 λέξεις. Για αυτό, θα πρέπει να έχουν μαζί τους μολύβι και σβήστρα. Μετά από την διόρθωση των γραπτών θα επιλεχθούν οι 30 καλύτεροι ορθογράφοι, οι οποίοι θα διαγωνισθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Το απόγευμα της Κυριακής, ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας θα είναι προφορικός και με γύρους. Σε κάθε γύρο θα υπάρχει κλιμάκωση της δυσκολίας των λέξεων, έτσι ώστε να επιλεχθούν οι τρεις καλύτεροι.
Οι λέξεις θα είναι επιλεγμένες από την πλούσια ελληνική γλώσσα. Στην αρχή θα είναι μικρής δυσκολίας, μετά μέτριας και αυξανόμενης δυσκολίας προς το τέλος του Διαγωνισμού.
Το πρωί ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων στον 4ο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας και θα παραβρίσκονται μόνον τα παιδιά. Στον ίδιο χώρο θα γίνει το απόγευμα ο τελικός, ο οποίος θα είναι ανοικτός για το κοινό και θα μπορούν να τον παρακολουθήσουν όλοι όσοι επιθυμούν.
Θα τηρηθεί το υγειονομικό μέτρο της μάσκας μέσα στην αίθουσα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *